پایاننامه کارشناسی ارشد در رشته ی مهندسی فناوری اطلاعات
(طراحی و تولید نرم افزار)
طراحی و پیاده سازی یک زمانبندِکار اشکالآگاه در سیستمهای محاسبات ابری
استاد راهنما
آقای دکتر فرشاد خون جوش
استادان مشاور
آقای دکتر غلامحسین دستغیبی فرد
خانم دکتر منیژه کشتگری
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده
با افزایش بازار استفاده از تکنولوژی محاسبات ابری، مراکز داده عظیمی به وجود آمدهاند تا محاسبات را سریعتر انجام دهند. یکی از دغدغههای اصلی در محاسبات ابری، مواجهشدن با اشکالها در حین اجرا کردن یک برنامه موازی زمانبر است. برای غلبه بر این قبیل مشکلات، عموما از روشهای آزمون نقطهمقابلهگیری[1] یا آرشیوکردن[2] استفاده میشود. اما این روشها غالبا سربار بالایی دارند و به صورت واکنشی عمل میکنند.
در این پایاننامه روشی را معرفی میکنیم که علاوه بر بازیافت و بازگشت به عقب برای تحمل پذیری اشکال، بتواند گرههای محاسباتی که احتمال وقوع خرابی در آنها بیشتر است را شناسایی نماید و به صورت پیشکنشی عمل کرده و ماشینهای مجازی را که بر روی آنها قرار دارد به گرههای محاسباتی امنتر مهاجرت دهد تا در صورت وقوع اشکال در گره مشکوک برنامه موازی بدون وقفه به کار خود ادامه دهد. علاوه بر آن، در این الگوریتم با بهرهگیری از قانون بیز و مدل هزینه پیشنهادی، آزمون نقطهمقابلهگیری زائد تا حد امکان حذف شده و زمان اجرای برنامه بهبود خواهد یافت. با استفاده ازشبیهسازی نشان میدهیم که روش پیشنهادی بسته به شرایط مختلف تا 78% زمان اجرا را بهبود میبخشد و از منابع کمتری استفاده میکند.
واژههای کلیدی: سیستمهای محاسبات ابر[3]، پیشبینی اشکال[4]، مدل مبتنی بر هزینه[5]، قانون بیز[6]، پیشکنشی[7]، آزمون نقطهمقابلهگیری هماهنگ[8] ، مهاجرت[9].
جهان محاسباتی که امروزه با آن روبرو هستیم روز بهروز در حال بزرگتر و پیچیدهتر شدن است. محاسبات ابری نیز در ادامه سبکهای دیگر مانند محاسبات توری با هدف پردازش حجم عظیمی از داده با استفاده از خوشههایی از کامپیوترهاست. طبق گراش ارائه شده ای از گوکل، در حال حاضر به لطف محاسبات توزیع شده روزانه بیش از 20 ترابایت داده خام اینترنتی مورد پردازش قرار میگیرد. تکامل و شکلگیری محاسبات ابری خواهد توانست این چنین مسائلی را به راحتی و به شکلی مناسبتر از طریق سرویسهای مبتنی بر تقاضا حل و فصل نماید. از زاویه دیگر، جهان محاسباتی اطراف ما در حال حرکت به سمت الگوهای “پرداخت برای استفاده” حرکت میکند و همین الگو یکی دیگر از پایههای اصلی محاسبات ابری محسوب میشود.